
En kantineordning har bremset flytningen af enlige kvinder fra Udrejsecenter Kærshovedgård til Udrejsecenter Avnstrup. Det skriver Frihedsbrevet.
De 12 kvinder, det omhandler, skal flyttes for blandt andet at imødegå beretninger om episoder med seksuel chikane og uønsket seksuel kontakt, lød det fra Udlændinge- og Integrationsministeriet i marts.
Her oplyste Udlændingestyrelsen til Ritzau, at det ville tage et par måneder at flytte kvinderne, da det skulle vurderes, om der skulle ske "bygningsmæssige tilpasninger" på Avnstrup for at kunne tage imod kvinderne.
Men den 21. august er kvinderne stadig at finde på Kærshovedgård. Frihedsbrevet har fået en aktindsigt i korrespondancen mellem Røde Kors, der driver udrejsecenteret i Avnstrup, og Udlændingestyrelsen.
Madordning undersøges
Her fremgår det, at Udlændingestyrelsen har bedt Røde Kors om at afsøge mulighederne for en særskilt madordning for kvinderne, når de flytter til Avnstrup.
Det forslag støttede Røde Kors ikke, da det ville forskelsbehandle beboerne på Avnstrup, skriver mediet. Derfor besluttede styrelsen at nedsætte en arbejdsgruppe for at undersøge mulighederne for en madordning.
- På nuværende tidspunkt mangler der i den forbindelse en endelig stillingtagen til den kommende måltidsordning for de enlige kvinder i Udrejsecenter Avnstrup, skriver Udlændingestyrelsen til Frihedsbrevet.
Styrelsen understreger over for mediet, at der så "vidt muligt ikke skal ske en vilkårsforbedring" for de enlige kvinder i forbindelse med flytningen fra Kærshovedgård til Avnstrup.
På Avnstrup har beboerne selv mulighed for at lave mad i stedet for kantineordningen på Kærshovedgård, der består af tre faste måltider om dagen.
Ingen nyere chikane
Udlændingestyrelsen har tidligere oplyst til Ritzau, at der i perioden mellem 1. marts og 8. juli i år ikke har været nogen indberetninger om seksuel chikane. Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland har i flere år været stærkt diskuteret og kritiseret.
Det har eksisteret siden 2016. Det huser omkring 250 personer. Personer på tålt ophold, personer der er udvist ved dom, og afviste asylansøgere.
Udlændingestyrelsen oplyste til Ritzau i marts, at der siden 2016 havde været 18 indberetninger med emneordet seksuelle krænkelser. Der er blevet foretaget politianmeldelse i 17 ud af de 18 sager.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.