
KØBENHAVN / MIDDELFART: Grønne ambassadører bliver en stadig vigtigere ressource i kommunernes arbejde med at fremme bæredygtighed og styrke den lokale klimaindsats. I bl.a. Københavns Kommune har man gode erfaringer med at engagere borgerne i grønne ambassadørinitiativer.
Det kunne Søren Kikkenborg Pedersen, der er projektleder hos Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, berette om, da han torsdag deltog i en talk på Klimafolkemødet i Middelfart.
Nøglen til effektivt borgerengagement er ifølge Søren Kikkenborg Pedersen at kombinere vidensdeling med lokal erfaring.
- Det handler om at skabe en tovejskommunikation, hvor vi ikke bare informerer, men også lytter, siger han.
Han understreger, at når borgere føler sig hørt og værdsat, er de mere tilbøjelige til at tage aktivt del i den grønne omstilling
Københavns Kommune har på seks måneder allerede rekrutteret 125 grønne ambassadører og arbejder hen imod et mål om at nå 200.
- Vi har brugt nogle forskellige strategier ift. at få de grønne ambassadører til at dele handlinger og initiativer. Herunder workshops, netværksmøder og sociale medier for at opbygge et stærkt fællesskab blandt ambassadørerne, forklarer Søren Kikkenborg Pedersen.
Det målrettede arbejde med at udvide og styrke ambassadørnetværket er en del af kommunens overordnede strategi for at fremme bæredygtige løsninger på lokalt niveau.
Ejerskab er vigtigt
For Københavns Kommune har det været vigtigt at give ambassadørerne ejerskab over de projekter, de deltager i.
- Når vi giver ambassadørerne mulighed for at forme og påvirke projekterne, ser vi en markant stigning i deres engagement, fortæller han.
- Det handler om at skabe en kultur, hvor borgerne ikke bare deltager, men også tager ejerskab over den grønne omstilling.
Med Københavns Kommunes erfaringer som eksempel kan andre kommuner finde inspiration til, hvordan de kan mobilisere deres borgere og styrke indsatsen for en bæredygtig fremtid. Hørsholm Kommune er en af de kommuner, der også er begyndt at rekruttere grønne ambassadører.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.