NÆSTVED: Efter at politiet har bedt Næstved Kommune om at stramme op, bliver det nu indskærpet, at personalet i ældreplejen skal kunne vise legitimation, når de fx er ude hos private som hjemmehjælpere. Det sker efter en konkret sag med et ældre ægtepar, der to gange fik besøg af for dem ukendte kvinder, der ikke kunne identificere sig, skriver sn.dk.
Parret søgte i foråret kommunens visitator om hjælp til bl.a. læsning af post, da kvinden er blind og manden svagtseende. Der kom ingen bekræftelse, før en kvinde i begyndelsen af juli ringede på og sagde, at hun skulle hjælpe med at sortere post og tømme skraldespand. Da hun ikke kunne identificere sig, var den ældre mand bange for trick-tyveri og lukkede hende ikke ind. I forrige uge ringede en ny ukendt kvinde på og sagde det samme, og da hun på sin telefon søgte efter dokumentation, snuppede den ældre mand telefonen og ringede til politiet.
Efterfølgende blev han så til gengæld ringet op af ældreplejen, der beskyldte ham for tyveri af en hjemmehjælpers telefon. Nu erkender distriktschef for ældredistrikt øst, Birgitte Etterup, at der er begået fejl, og at ægteparret har ret til en undskyldning, som de nu har fået. Der strammes nu op på retningslinjer for både legitimation og kommunikation i ældreplejen, siger hun til sn.dk.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.