Jord under fødderne, åbne vidder og langt til naboen.
En undersøgelse foretaget af organisationen LandboUngdom viser, at langt de fleste unge som bor på landet foretrækker en hverdag med ovenstående elementer, fremfor en alternativ hverdag i de større byer.
Helt konkret viser undersøgelsen, at 88 procent af de unge mellem 15 og 25 år, som bor på landet, er glade for at bo i landdistrikterne. For Christian Orthmann, formand for LandboUngdom, er der en god grund til at de unge foretrækker at bo på landet, hvor det er lettere at opstøve en ko end en cortado:
- I en tid hvor unge konstant bliver presset til at tage valg og ansvar, er der brug for en modvægt. Her er naturen og landsbysamfundene et kærkomment pusterum. For selvom der ofte bliver talt ned om, at livet går langsomt uden for de store byer, så er der også en gevinst at hente i nærheden og det langsommelige, siger han.
Fra politisk side har der de seneste år været fokus på at fastholde de unge i landdistrikterne. Frem mod 2045 forventes der nemlig et fald i ungdomsårgange og værst står det til i landdistrikterne, hvor man nogle steder står til at miste 30 procent af de 16-19-årige.
En af de helt store udfordringer er de videregående uddannelser, som oftest ligge i de store byer. Trods flere nye uddannelsesmuligheder i og tæt på landdistrikterne, viste en opgørelse af den geografiske fordeling af ansøgninger til landets videregående uddannelser for sidste år, at 75 pct. af alle ansøgere havde søgt optag på uddannelser i de fire største byer.
lal
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.