
Det vil sige, at det er de traditionelle elementer i den klassiske menu af Frederikshavner-rødspætte, der bruges. Men det hele er skilt ad for at blive sat sammen på en ny og spændene måde som krydder-paneret filet med kartofler, persille og selvfølgelig jomfruhummer.
Rødspætterne tilberedes og serveres af tjenere og kokke fra Restaurant Svineriet i Århus. Indehaveren af restauranten, Michael Larsen, er gammel Frederikshaver:
- Med opvækst i det frederikshavnske kan jeg med ro i stemmen sige, at jeg ved hvordan en god frederikshavner-rødspætte skal drejes, siger Michael Larsen, der har sammensat en fire retters menu med udgangspunkt i den lokale madkultur med rødspætte, hummer og svin - og naturligvis æbler, som netop nu strutter af saft og god smag.
Præsident-middag
Appetizer
Sprængt gåsebryst med funky waldorf salat
Vin - Franciacorta Brut ? Ferghettina (Lombadia)
Forret
Frederikshavner-rødspætte deconstructed
Paneret rulle af rødspættefilet. Smør confiterede kartofler, persille og salturt
Citron og appelsinmayo med råmarineret Læsø-hummer
Vin - Pietracalda ? Feudi (Campania)
Hovedret
Hvidvins og rosmarin-marineret svinecaré (kotelet med ben). Hertil spæde jyske rodfrugter,
Radichio bagt i parmaskinke og kalveglace
Vin - Rosso di Montalcino ? Eredi Fuligni (Toscana)
Dessert
4 x dejlige danske æbler
Trifli - kage - tærte - skrog og en streg
Vin - Pass the Cookies ? Di Lenardo (Friuli)
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.