I 22 ud af de 66 kommuner, der har svaret på en rundspørge af Information, kan mindre end hver fjerde deltage i arbejdspligten på fuld tid. I 28 kommuner er det mindst 25 procent, i ni kommuner er det mindst 50 procent og i to kommuner er det mindst 75 procent. Ingen kommuner svarer, at alle omfattede kan deltage 37 timer om ugen.
Det kommer ikke som en overraskelse for Karen Nielsen Breidahl, lektor ved Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, der har forsket i ikkevestlige indvandreres beskæftigelse gennem mange år. Hun forklarer til mediet, at mange i gruppen har været i kontanthjælpssystemet længe, fordi de ikke kan komme i arbejde, men heller ikke kvalificerer sig til førtidspension. Hun påpeger, at især gruppen af indvandrerkvinder allerede har været igennem mange beskæftigelsesindsatser, der minder om dem, de skal igennem i forbindelse med arbejdspligten.
Informationen har spurgt beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, om hun stadig forventer, at kun 40 pct. af gruppen vil få nedsat timeantallet til under 37 timer. Ministeriet understreger, at arbejdspligten endnu ikke er fuldt indfaset, og at "beregningsteknisk forventes godt 40 procent af målgruppen at få nedsat timetallet til færre end 37 timer. Det er der ikke ændret ved. Ministeriet følger udviklingen i ordningen".
MBH
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.