Den reducerede timepris er imidlertid et problem for udbyderne af hjemmehjælpen, som ikke uden videre kan sænke lønnen til deres faste medarbejdere tilsvarende, oplyser Jyllands-Posten.
Direktør Pia Brændstrup i det private hjemmehjælpsfirma A-Plejen er fortørnet:
- Beregningerne er jo lavet på baggrund af, at man ansætter personale under syv timer om ugen og dermed slipper for at give dem sociale ydelser som sygedagpenge og frokostpauser. Alle mine medarbejdere er ansat omkring 30 timer om ugen.
Økonomi- og myndighedschef Thor Davidsen understreger, at afdelingen for sundhed og omsorg ikke opfordrer til at ansætte uuddannede timelønnede i syv timer om ugen.
- Men vi betaler simpelthen for meget for timerne, når der kun bliver leveret praktisk hjælp. Andre kommuner har også forskellige priser.
Afdelingen for sundhed og omsorg har i den forløbne uge iværksat en uvildig undersøgelse og bedt et privat revisionsfirma gennemgå sagen, efter at de private firmaer har rettet voldsom kritik af de nye takster.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.