Offentlige køkkener bør have støtte til omlægning til økologi
Det mener Enhedslistens Keld Albrechtsen. Han henviser til en rapport, som Fødevareministeriet netop har offentliggjort.
- Et projekt, der øger brugen af økologiske fødevarer i offentlige institutioner, har været en stor succes. Men nu har regeringen standset tilskudsordningen, der i sin tid blev indført under SR-regeringen efter forhandlinger med Enhedslisten. Forsøget blev startet i 1998, og der er
siden givet 50 mio kr i tilskud til omlægning eller øget brug af økologiske fødevarer i offentlige institutioner. Men nu må vi se at komme i gang igen. Det viser rapporten tydeligt, siger Keld Albrechtsen.
- Ordningen har berørt omkring 2.000 institutioner. 97 pct. af projekterne angiver, at de økonomiske tilskud har været en forudsætning for, at de kunne uddanne medarbejdere og brugere. De ved nu mere om økologiske fødevarer og har fået større lyst til lave økologiske mad til patienter, ældre, børn og elever.
Tre-fjerdedele af projekterne har omfattet efteruddannelse af køkkenpersonale og i 90 pct. af projekterne er der foretaget omlægning til økologisk mad i en eller flere institutioner. Det er kommunale og amtskommunal institutioner, der har benyttet ordningen, mens de statslige glimrer ved deres fravær. cgt/
- Et projekt, der øger brugen af økologiske fødevarer i offentlige institutioner, har været en stor succes. Men nu har regeringen standset tilskudsordningen, der i sin tid blev indført under SR-regeringen efter forhandlinger med Enhedslisten. Forsøget blev startet i 1998, og der er
siden givet 50 mio kr i tilskud til omlægning eller øget brug af økologiske fødevarer i offentlige institutioner. Men nu må vi se at komme i gang igen. Det viser rapporten tydeligt, siger Keld Albrechtsen.
- Ordningen har berørt omkring 2.000 institutioner. 97 pct. af projekterne angiver, at de økonomiske tilskud har været en forudsætning for, at de kunne uddanne medarbejdere og brugere. De ved nu mere om økologiske fødevarer og har fået større lyst til lave økologiske mad til patienter, ældre, børn og elever.
Tre-fjerdedele af projekterne har omfattet efteruddannelse af køkkenpersonale og i 90 pct. af projekterne er der foretaget omlægning til økologisk mad i en eller flere institutioner. Det er kommunale og amtskommunal institutioner, der har benyttet ordningen, mens de statslige glimrer ved deres fravær. cgt/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.