VEJEN: - I værste fald er skrækscenariet, at vi risikerer, at kommunen kommer under statslig administration. Sådan siger borgmester Frank Schmidt-Hansen (K) til JydskeVestkysten - og det gør han, fordi han, byrådskollegerne og den kommunale administration på nuværende tidspunkt skal i gang med at finde over 70 mio. kr.
På det seneste økonomiudvalgsmøde, hvor en budgetopfølgning fra marts blev gennemgået, kom det frem, at der skal findes 70,7 mio. kr. til tillægsbevillinger, hvis ikke kommunen skal ende i minus. Det sker, som følge af at der forventes merudgifter til bl.a. overførelsesindkomster samt plejefamilier og børn og unge, der har behov for opholdshjem.
Borgmesteren siger, at der nu vil blive sat initiativer i gang for at opretholde kassebeholdningen, der er forudsat i budgetlægningen. De initiativer består af besparelser for 46,42 mio. kr. og udskydelser af projekter for 26,2 mio. kr. Før initiativerne træder i kraft, skal forslagene både forbi økonomiudvalget og senere byrådet den 25. juni.
På økonomiudvalgets møde ses de merudgifter, der skal findes tillægsbevillinger til. De kommer som følge af at:
- Antallet af børn og unge, der har behov for opholdshjem, opjusteres fra 41 til 70 for 2024 = 22,2 mio. kr.
- Der var ikke taget højde for følgeudgifter til plejefamilier. Derudover forventes der flere sager = 14,1 mio. kr.
- Der forventes 112 flere førtidspensionister end budgetteret = 18,5 mio. kr.
- 109 flere dagpengemodtagere end forventet = 12,7 mio. kr.
Udover medudgifterne er der i budgetopfølgningen også mindreudgifter. Alt i alt skal det samlede forbrug på 70 mio. kr. dog findes et sted. Derfor er der igangsat besparelser og udskydelser af projekter, der bl.a. omfatter:
- 1 pct. besparelser på alle lønbudgetter (undtagen den politiske organisation og ledelse).
- Reduktion af tjenesteydelser og varekøb med 3 pct.
- Udskydelse af en række byggerier og renoveringer.
Til det siger borgmester Frank Schmidt-Hansen, at han håber, at alle afdelinger vil rykke sammen i bussen og være solidariske.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.