SYDDJURS: Et samlet byråd står bag årets budgetaftale, der kalder sig selv "ansvarligt og realistisk". Sidstnævnte henviser især til tidligere års vanskeligheder med likviditetstræk og rammeoverskridelser, der i indeværende år har ført til "blandt andet et delvist ansættelsesstop, forbrugsbegrænsninger, nedlæggelse af administrative stillinger og en reduktion af barselspuljen", som det opregnes i aftaleteksten.
Realismen melder sig i 2024-budgetaftalen blandt andet ved, "at de områder, der er under økonomisk pres som følge af tilgang af flere og dyrere opgaver, bliver sikret de nødvendige rammer for budgetoverholdelse". Det udmøntes i 2024 med 24 mio. kr. til socialområdet og 10 mio. kr. til familieområdet, stigende til henholdsvis 12 mio. kr. og 25-27 mio. kr. årligt i overslagsårene. Desuden får ældreområdet 10 mio. kr. i 2024 og 5 mio. kr. årligt i overslagsårene til en rekrutterings- og sygefraværspulje, samtidig med at oparbejdet gæld for tidligere overskridelser nulstilles.
Tilpasningerne skal ses på baggrund af, at de to foregående budgetaftaler sendte Sorteper videre til det efterfølgende års aftale, første gang lige før KV21 fra 2022-budgettet til 2022-budgettet, og sidste år fra 2023-budgettet til 2024- budgettet. Men i år føler budgetpartierne sig betrygget i, at 2024-budgettet kan overholdes, og derfor ophæves det kommunale ansættelsesstop fra nytår. Samtdig forventer man dog også, at behovet for omstillinger vil bestå i de kommende år, og derfor skal der fremover udarbejdes et årligt omstillingskatalog på 30 mio. kr., for at få et råderum for omprioriteringer, idet man et forventer at udmønte omkring halvdelen.
Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, SF, Enhedslisten, De Radikale og Nye Borgerlige. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i byrådsmøde 11. oktober.
Se budgetaftalen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.