
Knap halvdelen, der begynder på en erhvervsuddannelse, stopper, før uddannelsen er fuldført, viser analyser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Vive. Især er frafaldet stort på grundforløb 2 og i overgangen til hovedforløbet.
Det skal et nyt tiltag ændre på.
Følgesvend
I en ny mentorordning får udvalgte lærlinge på grundforløb 2 en ”følgesvend”, så de får bedre forudsætninger for at gennemføre deres erhvervsuddannelse. Grundforløb 2 foregår på skolen, og det er her, at man både møder sit fag og bliver forberedt på at komme ud på en arbejdsplads og blive en del af et arbejdsfællesskab.
Hver mentor bliver koblet på 2-3 lærlinge ad gangen. Mentoren skal være en støtte på skolens værksted samt dele erfaringer fra sit fag og arbejdsliv. Som mentor indgår man ikke i undervisningen, men er til stede som en ekstra hjælpende hånd og et lyttende øre.
Det er frivilligt, ulønnet arbejde at være mentor, og man får en introduktion til, hvad det indebærer, og hvad der forventes af en mentor.
Tips, tricks og begejstring
- Jeg er stolt over, at vi i Dansk Metal på den her måde kan være med til at gøre en forskel for unge, som har det svært og måske ellers ville droppe ud af skolen. De erfarne ”Metallere” kender faget og arbejdsmarkedet og kan støtte de unge på en anden måde end skolens vejledere. Med små tips og tricks, begejstring for håndværket og personlig opbakning kan vi bidrage til, at flere unge trives bedre samt holder ved og bliver på deres uddannelse, siger han.
Mentorordningen, som er kommet i stand med en bevilling på fem mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møller Fond til almene Formaal, bygger på gode erfaringer fra et årelangt samarbejde mellem Metal Midt-Vestsjælland og erhvervsskolen ZBC. Her har man har oplevet, hvilken forskel en mentor kan gøre.
Nu skal ordningen udbredes til mindst fem steder i landet, først med hovedstaden, hvor erhvervsskolen TEC og Metal Hovedstaden har samlet et nyt mentorkorps.
hss
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.