
Seks ud af ti hjemmehjælpere under 40 år er så utilfredse med deres løn- og arbejdsforhold, at de overvejer helt at forlade faget. Undersøgelsen, der er foretaget blandt 644 social- og sundhedsansatte i ældreplejen, viser også, at tre fjerdedele af hjemmehjælperne er underlagt tidskontrol, og at tidsstyringen er en stor belastning. De ansatte oplever, at deres dagligdag er stramt styret af andre, og at de ikke altid har tid til at tale med de ældre, når de er triste. To ud af tre svarer, at de ikke altid er tilfredse med den hjælp, de giver de ældre. For hjemmehjælpere uden tidskontrol drejer det sig om hver anden.
To ud af tre medlemmer beskæftiget i ældreplejen, peger på, at deres kommune kan yde pleje og omsorg af højere kvalitet til samme pris.
Fire ud ti af ældreplejens medarbejdere, der er under 40 år, overvejer at skifte til et helt andet jobområde. De angiver for lav løn, for hårdt arbejde og dårlig ledelse som de væsentligste grunde til deres overvejelser.
To ud af tre, som er underlagt tidsregistrering, oplever, at de nogle gange ikke er tilfredse med den service, de yder. For medlemmer uden tidskontrol drejer det sig om hver anden.
Karen Stæhr, formand for de 83.000 FOA-medlemmer, der arbejder i den kommunale ældrepleje, siger:
- Undersøgelsen påviser, at nogle kommuner i deres iver for at registrere og kontrollere, begrænser medarbejderne og dermed skaber de en dårligere ældrepleje. Det er trist for alle parter. Trist for de ansatte og brugerne, men også for skatteborgerne, der ikke får fuld valuta for pengene. Det gælder om at lade medarbejderne have råderum og sikre dem mulighed for at give borgeren en god service. cgt/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.