SKANDERBORG: Mere klimavenlig mad, mindre madspild og mere økologi er målet i kommunale køkkener i Skanderborg Kommune, der har fået en bevilling fra Fonden for Køkkenomstilling på knap 500.000 kr.
En række kurser skal reducere madspild og sikre mere klimavenlig kost og omlægning til mere økologi i institutionerne. Kurserne er både for køkkenprofessionelle og for pædagoger og ledere, der for eksempel vil lære om godt værtskab ved måltidet og bæredygtighedsledelse.
Imellem kurserne får deltagerne mulighed for at hjælpe og inspirere hinanden undervejs, når de nye vaner skal implementeres.
Projektets mål er at reducere mængden af madspild med 25 pct., samt at mindske andelen af indkøbt kød med 50 pct. for de deltagende institutioner. Samtidig har hver institution sat deres eget mål for en øget økologiprocent. I gennemsnit er institutionernes mål en forøgelse af økologi på ca. ti pct.
I samarbejde med Aarhus Universitet gennemfører Skanderborg Kommune desuden forsøget "PlantPro Challenge", hvor 100 Skanderborg-familier skal prøve at spise mere plantebaseret i en måned.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.