
Alex Vanopslagh har efter alt at dømme brudt CPR-loven ved at have opholdt sig for lidt på sin folkeregisteradresse i Struer. Det vurderer to juridiske eksperter over for Dagbladet Information.
Samtidig indleder Struer Kommune nu en undersøgelse af partiformandens adresseforhold i Struer. Københavns Kommune har indledt en lignende undersøgelse.
- Jeg kan kun tilslutte mig min kollega i København, at vi indleder en undersøgelse af adresseforholdet i Struer, siger afdelingsleder i Borgerservice og Ydelser i Struer Kommune, Charlotte Nedergaard Nielsen til Information.
Ved i 2020 at flytte sin adresse fra København til Struer fik Alex Vanopslagh ret til en gratis lejlighed i København gennem Folketinget samt et skattefrit tilskud på 30.000 kroner årligt. Partilederen har afvist, at lejligheden i Struer er en proformaadresse. Han har efter eget udsagn opholdt sig i Struer-lejligheden "et sted mellem 60-80 dage om året".
Alex Vanopslagh har desuden forklaret, at han været i kontakt med Struer Kommune for at afklare, om han har overholdt "alle gældende regler". Og ifølge partilederen vurderede kommunen, at han befinder sig i "i en gråzone", fordi han muligvis har større tilknytning til sin kærestes lejlighed i København, hvor han "indimellem overnatter", end til lejligheden i Struer, hvor han altså officielt har haft adresse.
Gråzone
Men ifølge Charlotte Nedergaard Nielsen fra Struer Kommune er 60-80 dages ophold om året ikke "en gråzone". Det er slet ikke nok til at have sin bopælsregistrering på adressen.
- Det antal dage, som er nævnt her, er ikke i overensstemmelse med, at man har sit faktiske ophold på adressen, siger Charlotte Nedergaard Nielsen til Information og understreger, at hun ikke kan kommentere den konkrete sag.
Heller ikke Jørgen Albæk, professor emeritus i forvaltningsret fra Aarhus Universitet, mener, at der er tale om nogen gråzone. En person skal have sin adresse registreret det sted, hvor vedkommende opholder sig det meste af tiden, siger han til Information.
Og hans vurdering af Vanopslagh-sagen er derfor klar:
- Det er ikke i overensstemmelse med loven, siger Jørgen Albæk.
Alex Vanopslagh har gentagne gange understreget, at der ikke er tale om en proformaadresse i Struer. Men det er ikke relevant, siger lektor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet Jøren Ullits: - Det er stadig i strid med reglerne.
Alex Vanopslagh har ikke ønsket at give interview om sagen.
mag
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.