Københavns Kommune bruger knap 200 mio. kr. på fødevarer om året. Det er mange penge. Ved at målrette sine indkøb økologisk er kommunen med til at skabe et attraktivt marked for økologiske landmænd, og den økologiske produktion er fri for pesticider, GMO, stråforkortere m.v.
Ved at satse på økologi i kommunens institutioner nedbringes forureningen af grundvandet ? og sikrer rent drikkevand til kommende generationer. Desuden giver det dyrevelfærd og en mere mangfoldig natur.
Omlægning til 75 %
75 % økologi er et ambitiøst mål.For at nå målet har kommunen iværksat Dogme Økologi Projektet, hvor der tilbydes projekthjælp og undervisning til medarbejderne på daginstitutioner, døgninstitutioner, kantiner og plejehjem. Med nye rutiner og arbejdsgange kan der laves 75 % økologisk mad inden for det eksisterende budget.
36 % økologi i København
I 2005 købte København 36 % af fødevarerne økologisk. Det viser en undersøgelse, som 72 % af kommunens 1200 institutioner har svaret på. De københavnske daginstitutioner ligger rigtigt højt, hvorimod plejehjemmene ligger helt i bund. Økologiprocenten er dog konstant stigende på alle områder, så alt tyder på, at målet på de 75 % kan nås inden udgangen af 2008.
Antallet af institutioner, der er med i projektet, stiger hele tiden, ligesom økologiprocenten for institutionerne stiger.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.