
KØBENHAVN: National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vil orientere personer, hvis CPR-oplysninger er blevet brugt til forsøg på personfarlig kriminalitet i en sag, hvor en tidligere ansat i Københavns Kommune er sigtet for uberettiget at have skaffet sig adgang til personoplysninger.
Det oplyser politienheden til Ritzau.
Personerne vil blive orienteret i løbet af de kommende uger og vil også blive vejledt om sagens gang, oplyser NSK.
Onsdag i sidste uge blev en 27-årig tidligere ansat i Københavns Kommune fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.
Her kom det frem, at han er sigtet for at have misbrugt sin stilling til uberettiget at skaffe sig adgang til 1742 personers CPR-numre med det formål at sælge oplysningerne til flere ukendte personer.
Han er desuden sigtet for medvirken til forsøg på afpresning af 66 personer og et drabsforsøg.
Det er han, fordi han ifølge sigtelsen mod betaling delte CPR-oplysninger på de 66 personer, der skulle udsættes for afpresning og den person, der skulle udsættes for et drabsforsøg.
Manden erkendte sig delvist skyldig i at have skaffet sig uberettiget adgang til de 1742 personers oplysninger. Han nægtede sig skyldig i medvirken til forsøg på afpresning og drabsforsøg.
Han blev varetægtsfængslet i fire uger.
Københavns Kommune orienterer borgere
Københavns Kommune oplyste i sidste uge til DR, at kommunen vil orientere alle de borgere, hvis oplysninger den 27-årige ifølge sigtelsen uberettiget har skaffet sig adgang til.
Mandag oplyste kommunen til Ritzau, at den forventer at sende et brev i e-boks til de berørte i løbet af denne uge.
- Brevet vil indeholde en kort beskrivelse af hændelsesforløbet, hvilke sandsynlige konsekvenser databruddet kan have, oplysninger om, hvordan Københavns Kommune har håndteret databruddet og oplysninger om, hvor borgerne kan henvende sig, hvis de har spørgsmål til databruddet, oplyser kommunen.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.