HORSENS: Statsforvaltningen har underkendt Horseks Kommune i en sag, hvor en borger fik at vide, at han ikke måtte tage personlig og telefonisk kontakt med Jobcentret Horsens i godt seks måneder.
Han blev henvist til alene at have skriftlig kontakt i forbudsperioden. Forbuddet blev angivelig begrundet i at Jobcenter Horsens 'ikke ønsker at fortsætte samarbejdet på dine præmisser og således blive udsat for at blive optaget på bånd i tide og utide og uden forudgående varsel'.
Tilsynet fra Statsforvaltningen fandt, at et fremmødeforbud var mere indgribende end nødvendigt.
Tilsynet lagde bl.a. vægt på, at:
* Fremmødeforbudet blev meddelt uden forudgående varsel,
* Det blev givet seks uger efter episoden fandt sted,
* Der var tale om en førstegangs-påtale,
* At kommunen ikke forinden havde forsøgt mindre
indgribende foranstaltninger, f.eks. advarsel, angivelse af
regler for at medbringe båndoptager, fastsættelse af regler om, at fremmøde kun kunne ske efter forudgående aftale med en bestemt medarbejder eller i bestemte tidsrum, e.l., og
* At forbudet er meddelt med mere end et
halvt års varighed såvel for personlig som for telefonisk
henvendelse.
Manden har siden fået ophævet forbuddet.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.