
Kristendemokraterne mønstrer fortsat fremgang i indsamlingen af vælgererklæringer til næste folketingsvalg og er nu over halvvejs mod målet. Der skal 20.182 til for at blive opstillingsberettiget, og KD er oppe på 10.608 underskrifter, fremgår det af Indenrigsministeriets seneste opgørelse efter januars høst.
Veganerpartiet ligger fortsat i spidsen med 11.547 underskrifter, men her er månedstallet for januar kun 1.093 mod 1.492 i december sidste år. For Kristendemokraterne er de tilsvarende tal 1.666 for januar mod 2.153 i december.
Kristendemokraterne står derfor til at overhale Veganerpartiet i løbet af nogle måneder, og fra maj bliver det helt slemt for Veganerpartiet, når partiet passerer 18 måneders underskriftindsamling. Vælgererklæringer forældes efter 18 måneder, og derfor vil partiet til den tid opleve et frafald, der nemt kan overstige tilgangen af nye.
For Kristendemokraterne passeres de 18 måneder først til december, og med den nuværende udvikling i kadencen har partiet en fair chance for at nå i mål med det krævede antal inden da. Men det bliver en arbejdssejr, i givet fald.
Helt slemt ser det derimod ud for Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti Fremad. Kun 2.347 vælgererklæringer det blevet til, blot 204 flere end ved udgangen af januar. Det kræver mere end et mirakel, hvis partiet skal blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.
Klaus Riskær Pedersens omdøbte parti Borgerlisten har i løbet af januar fået 972 underskrifter og har nu i alt 1.028. Heller ikke det peger på, at opstillingsberettigelse er en realistisk mulighed.
For Rasmus Paludans parti Stram Kurs er udfordringerne helt anderledes. Partiet er under mistanke for snyd og er derfor midlertidigt afskåret fra at indsamle vælgererklæringer. En endelig afgørelse i den sag ventes onsdag.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.