
Økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen skydes igang i dag med det første sættemøde.
Forinden forhandlingerne er formand Martin Damm (V) og næsteformand Peter Rahbæk Juel (S) kommet med et fælles debatindlæg, som sætter fokus på netop de områder, KL vil kæmpe for i forhandlingerne.
De påpeger bl.a., at når verden er mere ustabil, er det kun vigtigere, at velfærdssamfundet kan skabe ro, tryghed og stabilitet i danskernes hverdag.
"Det er pædagogen, der møder vores barn med et kram. SOSU’en, der med en omsorgsfuld hånd hjælper vores gamle far op om morgenen. Socialrådgiveren, der har vores ryg, når livet har væltet os omkuld. Det er velfærdssamfundet, der gør, at vi hver dag kan gå på arbejde og bidrage til samfundet. Velvidende at der bliver passet godt på vores børn og ældre familiemedlemmer, mens vi er på job," skriver de i indlægget.
Mindre statslig bureakrati
Formanden og næstformanden understreger i indlægget, at velfærdssamfundet ikke kommer af sig selv.
"Det kræver opmærksomhed og investeringer. Og fungerer den basale velfærd ikke, er det let at forestille sig, hvad det vil gøre ved danskernes opbakning til at bruge så mange milliarder på militæret," skriver de og fortsætter:
"Sammen med regeringen aftalte vi sidste år et sporskifte, der betød, at vi i kommunerne efter mange år med stramme rammer endelig fik mulighed for at investere i velfærden. Den udvikling må ikke afspores af verdens kaos. Tværtimod er det afgørende, at vi bliver på sporet. Derfor skal vi fortsætte med at investere i velfærden på mindst to fronter."
De skriver videre, at det betyder, at den nære kernevelfærd fortsat skal styrkes, men at der til gengæld ikke "skal bruges en krone mere" på det statslige bureaukrati, som "kommunerne desværre stadig bruger alt for mange kræfter på at håndtere."
Læs hele debatindlægget her.
SRS
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.