
17 træer ved den nordlige bred af Silkeborg Langsø er blevet udsat for giftangreb. Det fortæller den radikale byrådspolitiker og 1. viceborgmester i Silkeborg Johan Brødsgaard til TV2 Østjylland.
- Vi kan se, at der er 17 træer, hvor man har boret mindst et hul, og så har man kommet Roundup eller noget syrelignende ind, som så slår træet ihjel, fortæller han og oplyser, at sagen er blevet meldt til politiet.
- Det er ulovligt og rigtig ærgerligt. Det er et sted, hvor vi prøver at bevare den natur, der er, så vi har selvfølgelig politianmeldt det.
Hærværket blev ifølge Johan Brødsgaard opdaget sidst på foråret eller først på sommeren. 3. juli blev skaderne på de 17 træer dokumenteret og undersøgt, og det viste sig at træerne var blevet forgiftet.
- Vi har haft fagfolk ude og se på det, og så er det en kendt fremgangsmåde, hvis man vil af med træer. Det har vi oplevet tidligere i byen, siger Johan Brødsgaard med henvisning til en lignende sag fra juni 2024.
Her blev flere store egetræer og rød-el-træer ved Søtorvet udsat for samme form for angreb med bor og gift. Forrige års hærværk kan have inspireret gerningspersonen eller personerne bag det aktuelle angreb.
- Man har tydeligvis sat sig ind i, hvordan man kan få træerne af vejen, siger Johan Brødsgaard.
Han ærgrer sig over hærværket – ikke mindst fordi det vil tage lang tid at genetablere træerne.
- De er 15-20 år gamle, så det kommer til at tage noget tid, hvis de skal genetableres, siger han.
For få uger siden blev straffene for naturkriminalitet skærpet med en fordobling af bødeniveauet og fængsel i de allergroveste tilfælde.
- Vi har set flere sager, hvor mennesker bevidst har ødelagt vores natur. Natur, som tager årtier at genoprette. Det er forkastelig adfærd, og det skal ikke kunne betale sig at spekulere i at overtræde loven, og derfor skærper vi nu lovgivningen, udtalte miljøminister Magnus Heunicke dengang.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.