
En ny vidensbank, der drives af Videncenter for Landdistrikter, samler eksisterende forskning og erfaringer fra og om landdistrikterne.
Her kan man blandt andet blive klogere på den moderne landsby i en ny rolle, udvikling af erhverv i landdistrikterne - eller læse mere om erfaringer fra områder med ophævelse af bopælspligt.
- Landdistrikterne udgør et forholdsvis lille forskningsfelt i Danmark, så det er helt afgørende, at såvel forskningen som den viden, der findes rundt i landet, bliver samlet og gjort tilgængelig for borgere, myndigheder og beslutningstagere, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.
Med vidensbanken kan man også finde information om tendenser og udviklingsvilkår i landdistrikterne og vurdere, om denne lære kan deles på tværs af hele landet.
Kommuner kan dele erfaringer
Center for Regional- og Turismeforskning er en del af Videncenter for Landdistrikters advisory board, og den nye vidensbank vækker glæde.
- At bedrive forskning handler i høj grad om at opdyrke faglige netværk, hvor vi kan inspirere og udvikle hinandens viden. Jo mere vi formår at mødes på tværs, og jo flere fælles interessefelter vi får øje på, des bedre bliver vores chancer for at udvikle spændende fælles forskning, siger direktør Anne Thomas.
Vidensbanken er for alle, der ønsker at få del i og dele ud af sin viden om og forskning i landdistrikterne. Det giver blandt andet mulighed for, at kommuner og lokalsamfund i højere grad kan få indblik i relevant forskning og blive bedre til at bruge hinandens erfaringer. Det vil således også være muligt at indsende lokalt producerede rapporter eller redskaber, som kan deles gennem vidensbanken.
Læs mere om vidensbanken hos Landdistrikternes Fællesråd.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.