
SYDDANMARK: En sund appetit kan være afgørende for en patients helbred og sygdomsforløb. Derfor vil Region Syddanmark nu indføre otte smagspaneler, der skal sikre, at patienterne er mere tilfredse med den mad, der serveres på sygehusene, oplyser regionen.
Smagspanelerne skal bestå af både patienter, pårørende og sygehuspersonale, der to gange om året skal tilkendegive, hvad de synes om maden, til sygehusenes køkkener.
Feedbacken skal sikre, at maden ikke kun indeholder den rette næring, men også virker indbydende. På den måde har sygehusene løbende mulighed for at ændre måltiderne, så de lever op til patienternes smagsønsker.
Det første halve år deltager desuden fire regionsrådsmedlemmer, der skal høste erfaringer i hvert panel. Efter hensigten skal medlemmernes nye viden bruges som indspark i en diskussion i Sundhedsudvalget og Psykiatri- og Socialudvalget om en eventuel ny handleplan for sundere og grønnere kost.
Smagspanelerne er desuden inviteret til at diskutere, hvordan måltiderne kan blive mere klimavenlige, foruden at smage på maden. Madspild, klimaftryk, brug af økologiske råvarer, næring og smag bliver derfor alle relevante emner, som panelerne ventes at tage op.
cwj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.