dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Kommunerne er godt i gang med at forbedre skolernes faglokaler.
Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kommunerne investerer i bedre faglokaler til folkeskolerne

Som følge af folkeskolens kvalitetsprogram planlægger kommunerne forbedringer af folkeskolernes faglokaler for over 1,4 milliarder kroner frem mod 2026, viser en ny undersøgelse af KL.
9. MAJ 2025 11.03

En ny undersøgelse af KL viser, at kommunerne allerede er i gang med at bruge midlerne fra Aftale om folkeskolens kvalitetsprogram til at forbedre skolernes faglokaler. I aftalen er der afsat 2,6 mia. kr. i perioden 2025-2027.

Kommunerne forventer at bruge ca. 700 millioner kroner i både 2025 og 2026 på anlægsprojekter til faglokaler, som bl.a. indebærer opgradering af lokaler til madkundskab, håndværk og design, naturfag og billedkunst.

- Fra næste skoleår bliver folkeskolen mere praktisk. For at hjælpe denne udvikling på vej er der brug for flere, bedre og mere moderne faglokaler. Vi afsatte sidste år et større beløb til netop dette. Og jeg er glad for at kommunerne allerede er godt i gang, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL Christina Krzyrosiak Hansen (S) udtaler også, at mange skoler er af en ældre dato og bygget i en tid, hvor der var fokus på stillesiddende tavleundervisning.

- Børn og unge fortjener en skoledag, hvor de ikke kun lærer at læse og regne, men også at bygge i træ, printe i 3D, spille musik, male, lave mad og alt muligt andet, der gør skoledagen sjov, aktiv og afvekslende, siger hun og tilføjer:

- Derfor er jeg glad for, at vi i kommunerne har grebet muligheden og nu kan tage et godt skridt mod at give både elever og lærere nogle bedre faglokaler.

Faglokaler i folkeskolens kvalitetsprogram

I forbindelse med aftalen om folkeskolens kvalitetsprogram fra foråret 2024 har Folkeskoleforligskredsen (S, V, M, LA, KF, RV og DF) afsat 2,6 milliarder kroner til bedre faglokaler i folkeskolen. Der udmøntes 888 mio. kr. årligt (2025-priser) til kommunerne i årene 2025, 2026 og 2027.

Midlerne skal sikre bedre rammer for praksisfaglig undervisning i fx håndværk og design, madkundskab, billedkunst og naturfag. De kan herudover bruges til forbedringer, der ansporer til leg og bevægelse på skolerne og evt. øvrige kapacitetsmæssige udvidelser.

De bedre fysiske rammer skal give skolerne bedre muligheder for at give mere varieret og praktisk undervisning. Kommunerne har frihed til at bruge midlerne ud fra en lokal vurdering af, hvordan folkeskolerne får de bedst mulige fysiske rammer.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.

SRS

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/kommunerne-investerer-i-bedre-faglokaler-til-folkeskolerne

GDPR