Flere kommuner mangler i hundredtusindvis af kroner på grund af SKATs problemer med at inddrive gæld. Skattevæsenets system til at kradse gæld ind, EFI, har været lukket ned siden 8. september på grund af it-problemer, og det kan mærkes rundt omkring i kommunerne, der ikke får de penge fra skyldnere, som de havde regnet med, skriver Berlingske.
I Næstved Kommune er den helt gal ifølge Berlingske. Her har SKAT kun formået at inddrive 16.625 kr., siden EFI blev sat ud af drift. I samme periode sidste år kom der til sammenligning 366.000 kr. i kommunekassen i Næstved fra skyldnere. Det er 23 gange så meget som de seneste uger.
- Det er mildest talt en forskel, der er til at tage at føle på. Det er jo penge i vores kasse. Og hvis vi ikke får gang i inddrivelsen igen inden længe, så bliver situationen altså alvorlig for os, siger Næstved Kommunes økonomidirektør Steen Andersen til Berlingske.
Først egne pantefogeder, derefter kan SKAT få lov
I Allerød er situationen helt anderledes. Her gløder telefonener af opringninger fra andre kommuner, der vil vide, hvordan de kan kopiere Allerøds pantefoged-model, skriver DR København.
Allerød Kommune har egne pantefogeder, der inddriver så meget gæld som muligt, inden sagerne sendes videre til SKAT. Derfor er kommunen ikke så hårdt ramt som andre kommuner.
Tidligere borgmester Erik Lund (K), der også er tidligere formand for Pantefogedforeningen i Danmark, tidligere inkassochef i Københavns Kommune og tidligere medlem af direktionen i SKAT København, hvor han blandt andet havde ansvar for inddrivelse, var med til at etablere systemet i Allerød. Han oplever nu en voldsom interesse fra andre kommuner.
Greve er en af de kommuner, der vil tage sagen i egen hånd. At vente på Skat er ikke en mulighed, fordi gælden risikerer at blive forældet, lyder det fra borgmester Pernille Beckmann (V).
- Vi mangler de penge. Vi kigger på de løsninger og muligheder, som andre kommuner finder inspiration i. Og noget af det Allerød gør i øjeblikket kigger vi til. Det er spændende at se, hvad de får ud af det. Og vi overvejer selvfølgelig at gå samme vej, hvis det kan betale sig, siger hun til DR København.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.