KALUNDBORG: Som vanligt står alle i kommunalbestyrelsen bag årets budgetaftale, der hviler på en gennem mange år opbygget solid økonomi. Den udmønter sig foruden fuld demografiregulering i forskellige initiativer, især på folkeskoleområdet.
Demografireguleringen summer op til 18,8 mio. kr. til ældre- og sundhedsområdet, 14 mio. kr. til det specialiserede voksenområde, 5 mio. kr. til børne- og familieområdet og 4,2 mio. kr. til skoleområdet. Alle beløb er årlige og gældende fra 2024 og frem. Beløbet til skoleområdet tilskrives et stigende behov for specialundervisning, og oveni de penge løftes området med yderligere 4,7 mio. kr., også årligt og også gældende fra 2024.
I en helt anden boldgade er der 2,2 mio.kr. i 2024, 4,4 mio. kr. i 2025, 1,5 mio. kr. i 2026 og 0,5 mio. kr. i 2027 til bustrafikkken, som de første to år er udfordret af færre passagerer, stigende brændstofpriser og nyindkøb, men fra 2026 nyder godt at overgang til elbusser der er billigere i drift. Cybersikkerhed tilføres 3,7 mio. kr. i 2024 og 3,8 mio. kr. årligt i overslagsårene.
Regeringens krav om besparelser på administrationen er opgjort til 20 mio. kr. hvoraf der er en plan for at indfase halvdelen ved blandt andet øget digitalisering, nemlig med 3,1 mio. kr. i 2024, 5,4 mio. kr. i 2025, 7,7 mio. kr. i 2026 og 10 mio. kr. i 2027. Den anden halvdel af sparekravet vil blive honorerer med "de afbureaukratiseringstiltag som staten og KL leverer frem mod 2030", som det giftigt bemærkes i aftaleteksten. Man bemærker at KL - som Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) jo som bekendt er formand for - nævnes som en slags medansvarlig.
Partierne bag budgetaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, De Radikale, Kalundborg-Listen og Frit Borgerligt Fællesskab. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i kommunalbestyrelsesmøde 11. oktober.
Se budgetaftalen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.