dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Lars Krabbe, Polfoto.

Flere ansatte skal genrejse skandaleramt SKAT

Efter årevis med nedskæringer og tiltagende skandaler i milliardklassen skal SKAT nu have flere ressourcer, er et bredt folketingsflertal enigt om. Fem ledere på forskellige niveauer er sendt hjem
25. SEP 2015 11.14

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, SF og Alternativet er enige om en aftale, der tilfører 'nødvendige' ressourcer til SKAT efter en række skandalesager. Det står klart, efter at Folketingets partier fredag har fået en orientering af skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Samtidig har SKAT hjemsendt to direktører, to underdirektører og en personaleleder, oplyser SKAT selv. Hjemsendelserne er direkte begrundet i sagerne om udvikling af EFI-systemet og svindel med udbytteskat. Ingen medarbejdere bliver hjemsendt, oplyser SKAT.

Tilførslen af ansatte består i at tilbagerulle besparelser på 315 årsværk og tilføre ekstra 35 årsværk til inddrivelse samt 50 årsværk til udbytte. Aftalen om oprustningen bliver kaldt en 'fælles forståelse' mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale og De Konservative om at give SKAT bedre rammer for at opkræve skat.

- Partierne noterer, at der har været nogle meget alvorlige enkeltsager, som borgerne og virksomheder oplever som urimelige, og som svækker tilliden til skatteforvaltningen, fremgår det af aftalen.

Minister: Nye folk af kød og blod
Ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) er der ingen vej uden om flere ansatte i SKAT:

- Der er behov for at tilføre nye ressourcer. Der skal ansættes en række nye folk. Der er ikke blot tale om, at der er folk, der skulle have været afskediget, som ikke bliver afskediget. Der er tale om nye folk af kød og blod, siger Karsten Lauritzen.

Den brede aftale afspejler, at de mange skiftende skatteministre fra adskillige partier i både rød og blå blok deler ansvaret for de mange skandaler, der har trukket spor over flere år og kostet de danske skatteyder milliarder af kroner.

I midten af september udsendte Folketingets statsrevisorer for syvende år i træk en sønderlemmende kritik af SKAT. Kritikken gik især på, at SKAT ikke kan inddrive offentlige restancer, og så gentog statsrevisorerne også bekymringen for, om Skatteministeriet har styr på ejendomsvurderingerne, de påpegede, at SKATs problemer med it-systemet EFI har kostet staten mindst 1,3 mia. kr., og derudover har SKAT tilsyneladende sendt omkring 6,2 mia. kr. af sted til udlandet, hvor svindlere har udnyttet, at SKAT ikke havde styr på udbetaling af udbytteskat.

Ritzau

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/flere-ansatte-skal-genrejse-skandaleramt-skat

GDPR