
HOVEDSTADEN: I sidste uge var det Sundhedsstyrelsen, som gerne ville have regionen til at forklare sig om det nu akutsystem, nu melder både Venstre og Rigsrevisionen sig også på banen.
Venstre kræver nu, at planlægningen af 1813-systemet undersøges til bunds i form af en ekstern undersøgelse, hvis partiet skal sige ja til at bruge 15 millioner kroner fra en speciel bufferpulje til at rette op på problemerne med den nye akuttelefon. Partiet er med i aftalen om akutsystemet sammen med S, SF, R og en løsgænger.
- Det forekommer jo fuldkommen absurd allerede 11 dage inde i det nye år at skulle forgribe sig på en pulje til uforudsete udgifter, siger Martin Geertsen, Venstres politiske leder i regionen til DR København.
Nedfrossent forhold
Og Venstre er ikke de eneste, som vil have 1813 undersøgt. Peder Larsen (SF), der er formand for statsrevisorerne, mener også, at den nye akuttelefon har været præget af store problemer i sin korte levetid.
- Med det forløb, der har været indtil nu, vil det være berettiget at bede Rigsrevisionen om at se på sagen. I øjeblikket er der patienter, som er udsat for nogle urimelige responstider. En af de væsentligste årsager til, at det er gået galt, skyldes måske, at man troede, at man kunne overtale de praktiserende læger til at tage et halvt eller et helt år mere, og det sagde de så nej til. Men man har opereret uden at lave om i planlægningen, og det er nok en brøler, siger Peder Larsen til Jyllands-Posten.
Martin Geertsen håber, at der fra 1. februar kan komme styr på systemet, og hvis ikke er det måske tid til at genoptage forhandlingerne med de praktiserende læger. De Praktiserende Lægers Organisation (PLO), har ellers anbefalet deres medlemmer ikke at indgå i ordningen, fordi de er modstanderne at det nye system.
- Hvis det ikke er tilfældet, må vi gennemgå hele systemet mere grundlæggende og blandt andet se på, om det ikke er en god ide, at vi i højere grad får inddraget de praktiserende læger og få optøet det noget nedfrosne forhold, der har været mellem lægerne og regionen, siger Martin Geertsen til DR København.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.