I 2016 besluttede sundhedsminister Sophie Løhde (V), at Danmark skulle have en demensindsats i verdensklasse, og ældreplejen fik et løft på 470 mio. kr. Men ingen af demenshandlingsplanens tre primære indsatsområder er blevet opfyldt, viser data fra KL og Sundhedsstyrelsen. Det skriver Jyllands-Posten.
I 2016 lød det, at (1) i 2025 skulle Danmark have 98 demensvenlige kommuner, (2) flere mennesker med demens skulle udredes, herunder skulle 80 pct. have en specifik diagnose, (3) og mængden af antipsykotisk medicin skulle sættes ned med 50 pct. Men i 2025 er det ikke alle kommuner, der har en demensstrategi, ifølge KL var antallet oppe på 75 kommuner i 2022. Ventetiderne på udredning er kun stigende, og andelen af demensramte, som får antipsykotisk medicin har ikke ændret sig.
I en e-mail til Jyllands-Posten skriver Sophie Løhde, at det er vigtigt, at der fortsat er fokus på demensområdet og at indsatserne styrkes. Hun skriver også, at der er afsat penge i sundhedsreformen til at nedbringe ventetiderne.
SRS
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.