dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Kritisk fokus på New Public Management

På årets økonomistyrings-konference på CBS lægges der op til en revision af NPM-begrebet
KORT NYT
21. MAJ 2008 11.11
'Det fortrængte offentlige lederskab - om tælleregimerne, der tog overhånd' er blevet overskriften på konferencen, der foregår 10. juni på Copenhagen Business School. Konferencens officielle navn er 'Nye perspektiver på offentlig ledelse og styring efter New Public Management'.

I beskrivelsen hedder det videre: Siden 1980'erne er der sket en målrettet modernisering af den offentlige sektor.
Det er i høj grad sket ud fra en ideologi, man under en samlebetegnelse har kaldt New Public Management.

NPM har lagt op til en radikal holdningsændring i den offentlige sektor: brugerfokus, omkostningsbevidsthed, kvalitets- og effektivitetsstyring, synlig ledelsesfunktion etc.

NPM har på en række punkter erstattet tungt bureaukrati, fagprofessionel indadvendthed og generel afstandtagen til styring og ledelse.

Bestræbelserne har imidlertid nået et punkt, hvor de fleste iagttagere mener, at der er behov for en kritisk evaluering af de rationelle og omsiggribende kontrolregimer.

Hvordan finder vi den gyldne middelvej uden at sætte det gode lederskab over styr?





Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/kritisk-fokus-paa-new-public-management

GDPR