DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nordjylland vil styrke sundheden med mere kultur

KORT NYT6. MAJ 2021 12.43

NORDJYLLAND: Regionsrådet i Region Nordjylland vil med kunst og kultur gøre en forskel for borgernes sundhed. Derfor er der blevet sat én mio. kr. af til en kultur- og sundhedspulje, hvor der kan søges om tilskud til projekter, der skal øge patienters livskvalitet og tilfredshed, oplyser regionen. Noget, der ifølge Per Thorgaard, der er overlæge på det kommende Nyt Aalborg Universitetshospital, er vigtigt for sundheden:

- Kunst og kultur har en veldokumenteret sundhedsfremmende virkning både ved akut sygdom og ved rehabilitering efter sygdom. Vi vil sikre, at den syge og de pårørende også kan gøre brug af dette virkemiddel under deres ophold på sengestuen, og at de sundhedsprofessionelle får mulighed for brug af kulturmedicin i den direkte patientkontakt. Der skal med andre ord mere kulturmedicin på hylderne, siger han.

Regionen har siden 2019 villet forene kultur og sundhed med bl.a. projekter på plejehjem og hospitaler. Med den nye pulje fortsætter regionen sin indsats for at skabe et samspil mellem sundhedsområdet og kultur med positive erfaringer gennem flere år. Med kultur- og sundhedspuljen kan der søges støtte til initiativer, der kan skabe samspil mellem kultur og sundhed og styrke den mentale sundhed og livskvalitet gennem kultur.

mh