Bedre kommunikation, mere inddragelse og åbenhed og større fokus på læring.
Det er essensen af 14 nye, konkrete anbefalinger til, hvordan Styrelsen for Patientsikkerhed kan forbedre sit individtilsyn, så der kommer den rette balance mellem hensynet til sundhedspersoners følelse af retssikkerhed og patienternes sikkerhed.
Flere sundhedspersoner oplever nemlig en række udfordringer, når de er i kontakt med det såkalte individtilsyn, der er et tilsyn med autoriserede sundhedspersoner med fokus på den enkelte sundhedspersons virke.
Anbefalingerne kommer fra en arbejdsgruppe med repræsentanter fra både Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, FOA, Tandlægeforeningen, Danske Regioner, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Styrelsen for Patientsikkerhed, som har fulgt op en evaluering af styrelsens sundhedsfaglige tilsyn fra 2022.
Den viste bl.a., at flere læger oplever, at tilgængeligheden og kommunikationen fra Styrelsen for Patientsikkerhed var dårlig, og at flere ikke føler sig ordentligt oplyst, når der rejses en tilsynssag, og mangler information om sagsforløb og tidshorisont.
Anbefalinger skal gøre tilsyn mere transparent
De nye anbefalinger skal gøre individtilsynet mere gennemsigtigt og trygt for sundhedspersonale.
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde udtrykker tilfredshed med, at der nu er konkrete løsninger, som både styrker trygheden for de ansatte og fastholder fokus på patientsikkerheden:
- Det er helt afgørende, at vi har et solidt individtilsyn, så patienterne kan have tillid til de sundhedspersoner, de møder i sundhedsvæsnet. Men tilsynet skal selvfølgelig gennemføres på en måde, der både er gennemsigtig og tryg for sundhedspersonerne, siger hun og fortsætter:
- Derfor er det godt, at arbejdsgruppen nu peger på en række konkrete anbefalinger, der kan forbedre individtilsynet, så sundhedspersoner i højere grad oplever, at styrelsen lytter til dem og bliver bedre informeret, når der rejses tilsynssager.
ap
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.