ODSHERRED / KØBENHAVN: I mere end to år har lokale kræfter i Odsherred samarbejdet med københavnske organisationer om at trække det store show, der hylder Nordens bedste kokke til Danmark. Og nu bærer anstrengelserne frugt: Danmark vil i 2025 og 2026 være vært ved The Michelin Guide Ceremony Nordic Countries, hvor de nye Michelin-stjerner bliver tildelt de nordiske toprestauranter.
Geopark Odsherred vil i 2025 være vært, når ceremonien bliver holdt i Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland. Værtskabet deles med København, hvor showet i 2026 vil blive afholdt Tivoli i København.
De fleste har hørt om Lammefjordens gulerødder, og med afsæt i dem har lokale kræfter med Geopark Odsherred, VisitOdsherred og FiO, som er fødevareproducenterne i Odsherred, de seneste år arbejdet målrettet for at udbrede kendskabet til de mange fødevarer, der bliver produceret og forædlet i Odsherred, skriver Sjællandske Nyheder.
Odsherred kaldes for Københavns køkkenhave, men den leverer ikke bare råvarer til københavnerrestauranterne. Området har selv de to Michelin-restauranter Dragsholm Slot og restaurant Mota. Nu har Michelin Guiden for alvor fået øje på det frugtbare område og har valgt Odsherred som vært for den første af de to prisuddelinger i Danmark.
Borgmester: Har krævet knofedt
- Det er noget, vi har arbejdet på rigtig længe og har håbet på. Men vi vidste også godt, at det ikke er en appelsin, der lige falder ned i turbanen. Det kræver noget knofedt, og det er der mange, der har arbejdet for. Stor ros og anerkendelse til det store arbejde, der er blevet lagt fra Geoparkens side og Anneberg Kulturpark, og VisitOdsherred og Dragsholm Slot, siger Odsherreds borgmester Karina Vincentz til Sjællandske Nyheder.
Fejringen af hele den nordiske gastronomiske scene vil blive fulgt i hele verden, når ceremonierne i 2025 fra Odsherred og 2026 fra København bliver live-transmitteret.
Danmark har tidligere været vært for uddelingen i 2018 og 2019.
I en pressemeddelelse fra Michelinguiden udtaler Gwendal Poullennec, som er international direktør for Michelinguiderne, at Danmark har banet vejen for en hel tilgang til gastronomi.
- Danmark og dets talentfulde kokke er blevet kulturelle kontaktpunkter, som inspirerer verden, lyder det.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.