dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Siden 2014 har Staten ad flere gange revideret rottebekendtgørelsen med det formål at øge fokus på og komme det stigende rotteproblem til livs.
Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Tønders nye rottebekæmper har gode resultater

Kraftig nedgang i antal anmeldelser - og for første gang har kommunen udbetalt bonus for markant færre rotter.
6. MAR 2022 12.51

TØNDER: 1.061 gange har private og virksomheder anmeldt rotter til Tønder Kommune i 2021. Det er et rekord lavt antal, som blandt andet kan tilskrives meget effektiv rottebekæmpelse.

- I årene 2016 til 2020 havde vi i gennemsnit 1.513 rotteanmeldelser om året. Det toppede så sent som i 2020 med 1.623 anmeldelser. Dermed er der tale om et ret markant fald, som blandt andet kan tilskrives meget effektiv rottebekæmpelse fra vores samarbejdspartner, siger projektkoordinator Claus Balling Pørksen.

Efter en årrække med skiftende skadedyrsbekæmpere blev opgaven fra 2020 udliciteret til Rentokil Initial. Skiftet har resulteret i mere effektiv rottebekæmpelse, som nu kan aflæses i antallet af anmeldelser.

- Det første år med Rentokil bar præg af de forrige års skiftende rottebekæmpere. Der var simpelthen et efterslæb, der skulle hentes. Det er i den grad lykkedes, hvilket nu afspejler sig i de meget få anmeldelser i 2021, fortæller Claus Balling Pørksen og fortsætter:

- Vi har haft fokus på tidsfristerne og i at få en effektiv rottebekæmper. Rottebekæmperen er aflønnet efter, hvor mange sager virksomheden har. Derfor er der i den seneste kontrakt indskrevet en bonus, såfremt vi får antallet af rotteanmeldelser bragt markant ned. Det er lykkedes, må man sige, og dermed har vi for første gang udbetalt bonus. Sammenlignet med, hvad et rotteangreb kan koste private og erhvervsvirksomheder, er bonussen givet godt ud.

Siden 2014 har staten ad flere gange revideret rottebekendtgørelsen med det formål at øge fokus på og komme det stigende rotteproblem til livs.

Særligt er opfølgning på rotteanmeldelser blevet skærpet, hvor der fra og med 2019 har været pligt til at reagere på rotter indendørs i boliger, institutioner, fødevarevirksomheder og detailhandel inden for 24 timer - også på helligdage og i weekender. Derudover er alle øvrige tidsfrister for opfølgning af rotteanmeldelser (genbesøg) blevet halveret til syv-otte dage.

ka
 
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/toenders-nye-rottebekaemper-har-gode-resultater

GDPR