SVENDBORG: I tørre tal var bruttoudgifterne til førtidspension 298 millioner kroner i 2005, og det beløb steg til 439 millioner kroner i perioden frem til 2009 - en stigning på 47 procent. På landsplan er stigningen i den samme periode på 38,7 procent, skriver Fyens Stiftstidende.
- Lovgivningen er blevet strammet og strammet. Vi har nok været for gode til at give mange unge en førtidspension. I dag er det jo nærmest umuligt at få sådan en, for du må ikke have så meget som en rest erhvervsevne, og det har vi nok ikke set så kritisk på førhen. Men vi skulle måske have stillet nogle flere alternativer op og gjort en større indsats for, at de mennesker kunne have bibeholdt en tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi har nok været for flinke, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget Grete Schødts (S).
Jesper Ullemose (V) er enig med hende.
- De, der er slidt ned, skal have en førtidspension. Men de, der ligger på vippen, skal have at vide, at det ikke altid er det bedste alternativ. Livskvaliteten falder jo, når man ikke har en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger han.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.